A la collection

A la collection is een Nederlands merk dat de verhalen van producten, mensen en culturen vertelt. Het merk maakt je graag nieuwsgierig naar de herkomst van zijn artikelen en deelt met jou zijn passie voor handgemaakte sieraden en lifestyle producten. Kenmerkend voor het merk zijn de warme, terra kleuren.

Passie voor het ontdekken

A la werd opgericht door twee gepassioneerde reizigers die graag van de gebaande paden wijken. De reis die leidde tot het ontstaan van het lifestyle merk, begon in 2013 in India. Daar werden de twee geïnspireerd door de talenten van de lokale handwerkers. Het bedrijf begon op zeer kleine schaal, met enkele ambachtslieden die onder eerlijke werkomstandigheden produceerden. Elk product had (en heeft nog steeds) zijn eigen verhaal te vertellen. Inmiddels zijn de handwerkers goede vrienden geworden met wie een jarenlange vertrouwensband bestaat.

De naam “A la collection” is geïnspireerd op hun verblijf in Frankrijk. Het is een woordspeling op de Franse uitdrukking “à la mode”, wat “in de mode” of “trendy” betekent. Het was echter niet hun bedoeling om stukken te creëren die slechts één seizoen in de mode zijn, maar eerder klassieke items met een tijdloze aantrekkingskracht.

Een merk waarbij je nooit uitgekeken raakt

Een merk voor mensen met de nieuwsgierigheid om nieuwe dingen en plekken te ontdekken. Lukt het je niet om zoveel te reizen als je wilt? Met de lifestyle producten van A la haal je toch een sfeer in huis die niet alledaags is. Het Nederlandse merk deelt zijn nieuwsgierigheid het je en hoopt op jou de passie voor handgemaakte artikelen over te brengen. Omdat de oprichters hun reizen blijven gebruiken om unieke inspiratie voor de nieuwe collecties op te doen, zul je bij A la nooit uitgekeken raken.

Een breed aantal accessoires van hoge kwaliteit

De producten van dit merk worden stuk voor stuk in kleine familieateliers verspreid over heel India vervaardigd. Deze manier van werken verzekert jou als klant van hoge kwaliteitsstandaarden. Tegelijkertijd weet je dat er sprake is van veilige en ethisch verantwoorde werkomstandigheden. A la beperkt zich niet tot één productcategorie, maar voert sieraden, interieuraccessoires en alledaagse voorwerpen, elk met die bijzondere draai. In het assortiment vind je onder andere glazen en kandelaars van verschillende formaten, maar ook lampen en kussens.

Ontwerpen met karakter

Bij A la collection vind je geen strakke ontwerpen en rechte lijnen, maar fantasierijke ontwerpen die zo nu en dan een vleug vintage ademen. Een stijl die niet alleen onder modeliefhebbers geliefd is, maar ook in de interieurwereld steeds meer aan populariteit weet te winnen. De artikelen ademen klasse en nostalgie. De kwalitatief hoogwaardige stukken zijn gloednieuw, maar lijken al een bijzonder leven achter zich te hebben. Zo voeg je dus niet alleen een interieurobject, maar een flinke portie karakter aan een ruimte toe.

De materialen

A la maakt veel gebruik van glas. Zelfs de lampen in het assortiment zijn voorzien van een glazen voet. Verder zijn ook kralen kenmerkend voor het merk. De kussens zijn van katoen vervaardigd. Synthetische stoffen komen er niet aan te pas. India kent een rijke historie in textiel, wat je ook terugziet in de kwaliteit van de katoenen producten. De vervaardiging daarvan is bijna tot een kunst verheven. Veel decoratieve items bevatten eveneens elementen van honderd procent gerecycled messing. Dit geeft een luxe en tegelijkertijd warme uitstraling.

A la collection breidt zijn assortiment voortdurend uit door nieuwe materialen en technieken te ontdekken. Eén ding blijft echter onveranderd – hun toewijding aan kwaliteitsvakmanschap en het vertellen van de verhalen van mensen, culturen en tradities van over de hele wereld

Kleuren die je verbinden met de natuur

De ontwerpen van A la zijn van natuurlijke kleuren voorzien. Kleuren die je verbinden met de aarde en de natuur om je heen. Denk bijvoorbeeld aan mosterd, terracotta, zachtroze, koraal en crème. Kleuren die dus nooit te fel of te ‘snoepachtig’ zijn. Met deze natuurlijke tinten, die een en al warmte uitademen, haal je ook rust in je woning. Bovendien zijn de kleuren goed te combineren met alle andere aardse kleuren die je in huis hebt.

 • Mijn product ziet er iets anders uit dan op de website, hoe kan dat?

  Alle producten worden handgemaakt in India. Omdat het hier dus geen machinale productie, maar mensenwerk betreft, kunnen kleine verschillen optreden. Deze zijn echter subtiel en nooit dusdanig groot dat deze de uitstraling van een artikel veranderen.

 • Produceert A La maatschappelijk verantwoord?

  A la acht maatschappelijk verantwoord ondernemen van het grootste belang. Het label werkt niet samen met grote fabrieken, maar enkel met familiezaakjes. Hiermee wordt al jaren samengewerkt. Op die manier zijn de arbeidsomstandigheden veilig en eerlijk. Je aanschaf is dus geheel ethisch verantwoord.

 • Hoe vaak wordt er een nieuwe collectie uitgebracht?

  A la collection lanceert meerdere malen per jaar een nieuwe collectie. Altijd vernieuwend, maar met dat typische A la stempel. In onze webshop behoort het merk tot het vaste assortiment. Je kunt er dus op rekenen dat ook de toekomstige collecties bij ons vertegenwoordigd zullen zijn.

 • Is glas duurzaam?

  Veel accessoires van dit merk bestaan uit glas. Een materiaal dat aanzienlijk duurzamer is dan bijvoorbeeld plastic, dat door veel andere merken wordt toegepast. Glas is een natuurlijk product waaraan geen chemische stoffen worden gebruikt. Bovendien kan het vele malen worden gerecycled.

 • Hoe onderhoud ik decoratieve items van messing?

  Een groot deel van de producten bevat honderd procent gerecycled messing, wat een legering van koper en zink is. Het materiaal kan eenvoudig worden onderhouden met koperpoets en een droge doek. Het materiaal kan in de loop der tijd desondanks donkerder worden.

Kies één van de kaartjes

Zomaar
€2,-
Voor jou
€2,-
Sterkte
€2,-
Beterschap
€2,-
Feest
€2,-

Voeg een persoonlijke boodschap toe optioneel

Maximaal 120 tekens
Voeg toe
De waardering van heerlijkfijn.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 219 reviews.