Rader huisjes

De Rader huisjes zijn eenvoudig maar rijk aan details. Het materiaal en de vormgeving vertellen een verhaal en brengen rust in elk interieur. De Räder lichthuisjes zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Het materiaal, maar ook het ontwerp vertelt je een verhaal en brengt rust in ieder interieur. Deze sieren je woning in alle seizoenen van het jaar.

Räder lichthuisjes maken van je huis een knus thuis

Zelfs de meest sfeervolle lampen kunnen niet tegen kaarslicht op. De letterlijke en figuurlijke warmte die het je woning geeft is nergens mee te vergelijken. Räder doet daar nog een schepje bovenop met zijn lichthuisjes. Dit zijn stijlvol ontworpen huisjes in verschillende uitvoeringen: een klein droomhuisje, een stadhuis of een statig grachtenpand bijvoorbeeld. In ons land behoren ze tot de favoriete artikelen van dit Duitse merk. Het ongeglazuurde, witte porselein zorgt ervoor dat er een zacht licht door de ruimte wordt verspreid. Zo creëer je in een handomdraai een knusse sfeer.

Ongeglazuurd porselein

Porselein wordt vaak met aardewerk verward. Niet zo vreemd, want de twee vertonen diverse overeenkomsten. Ook wat bestanddelen betreft. Echter wordt voor de vervaardiging van porselein kaolien aan het water en de klei toegevoegd. Dit is een natuurlijke kleisoort met een witte kleur, die oorspronkelijk afkomstig is uit China. Dit betekent een helderwit resultaat van hoge hardheid. Het porselein is niet poreus en heeft een hoge dichtheid. Zo heb je een materiaal in handen dat enerzijds heel stevig is, maar anderzijds ook een zeer verfijnde uitstraling heeft. Ongeglazuurd porselein is ietwat doorschijnend. De Rader huisjes verspreiden dan ook een helder licht.

Een waxinelichtje of led theelichtje

De Räder lichthuisjes zijn geschikt voor waxinelichtjes met een standaarddiameter van iets minder dan vier centimeter. De huisjes zijn voorzien van een losse bodem, waarin een uitsparing is gemaakt voor het waxinelichtje. Het aansteken van het waxinelichtje en het uitblazen van het vlammetje kan niet makkelijker, want een Räder lichthuisje til je gemakkelijk op van zijn bodem. Als alternatief kun je ook een led waxinelichtje gebruiken. Zo dring je het risico op brandgevaar geheel terug tot nul. Ook led theelichtjes weten een sfeervol, helder licht uit te stralen.

Räder lichthuisjes in combinatie met duurzaam acaciahout

Sommige Räder huisjes worden gecombineerd met een bodem van acaciahout. Dit is een houtsoort die vanwege zijn fijne nerf en zijn warme kleur bij uitstek geschikt is om te gebruiken voor decoratieve items. Acacia is afkomstig van milieuvriendelijke plantages. Iets wat voor het Duitse merk van groot belang is, want duurzaamheid draagt het hoog in het vaandel. Acaciahout heeft van nature een ietwat rode gloed, welke na verloop van tijd een warmere uitstraling zal krijgen. Het sfeervolle en tegelijkertijd moderne karakter van het hout sluit mooi aan bij het witte porselein.

Handgemaakte producten voor jezelf of om cadeau te doen

Het Duitse merk Rader staat bekend om zijn simplistische stijl. Het werd in de jaren zestig opgericht en staat sindsdien bekend om zijn vervaardiging van handgemaakte producten. Vooral om de uitzonderlijk hoge kwaliteit porselein staat het bekend. Elk artikel probeert je zijn eigen verhaal te vertellen. De productie vindt plaats in Azië, maar ook in Duitsland zelf, net als in andere Europese landen. De Räder lichthuisjes, maar ook de andere ontwerpen van het merk, vormen prachtige cadeaus. Voor jezelf, of voor een dierbare die je met iets unieks wilt verrassen.

 • Hoe kan ik porselein schoonmaken?

  Porselein is niet poreus en dus goed te reinigen. Je kunt hiervoor een zachte, licht vochtige spons en wat afwasmiddel gebruiken. Daarna spoel je het lichthuisje af en veeg je het droog met een schone doek. Dit kun je zo vaak doen als je wilt.

 • Zijn de lichthuisjes duurzaam?

  Ja. Porselein is een duurzaam materiaal. Een eigenschap die het te danken heeft aan de samenstelling, maar ook de temperatuur waarop het gebakken wordt. Porselein is bovendien schokbestendig en kan daarom tegen een stootje. Daarom wordt het als servies ook zo vaak gebruikt in hotels en restaurants.

 • Hoe groot zijn de lichthuisjes?

  De Räder lichthuisjes bestaan in verschillende ontwerpen en dus formaten. Verschillen bestaan er zowel in de lengte en de breedte als in de hoogte. Een van de kleinste huisjes heeft een afmeting van 6x6x13 centimeter. Een van de hoogste exemplaren telt op zijn beurt 31,5 centimeter.

 • Voor welke waxinelichtjes zijn de huisjes geschikt?

  Elk lichthuisje is voorzien van een uitsparing op de bodem. Daar past een standaard waxinelichtje met een diameter van iets minder dan vier centimeter in. Als alternatief kun je er een led waxinelichtje van hetzelfde formaat in plaatsen.

 • Waarom lichthuisjes van Räder?

  Lichthuisjes zijn een geliefde decoratie onder jong en oud. De Nederlandse consument is het er echter vaak over eens dat die van Räder de mooiste zijn. Ze worden handgemaakt, zijn van duurzaam materiaal en de eenvoudige ontwerpen passen in een keur aan interieurstijlen.

Kies één van de kaartjes

Zomaar
€2,-
Voor jou
€2,-
Sterkte
€2,-
Beterschap
€2,-
Feest
€2,-

Voeg een persoonlijke boodschap toe optioneel

Maximaal 120 tekens
Voeg toe
De waardering van heerlijkfijn.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 214 reviews.