Räder

Het Duitse merk Rader Design weet al ruim vijftig jaar onze harten te verwarmen. Het staat vooral bekend om zijn fijne, handgemaakte producten. Aan elk ontwerp wordt de grootste mogelijke aandacht besteed. Het porselein en andere natuurlijke materialen vertellen je stuk voor stuk een verhaal en brengen rust in je interieur.

Räder porselein

Räder staat voor wit en vernieuwend, voor strak en knus tegelijk. In Nederland heeft het merk zijn grootste bekendheid verkregen door zijn lichthuisjes van ongeglazuurd wit porselein. De design producten van porselein en keramiek worden met de hand vervaardigd en worden gekenmerkt door hun rustieke uitstraling. De glazen decoratieartikelen worden met de mond geblazen. Omdat geen enkel item fabrieksmatig wordt geproduceerd, kunnen er kleine afwijkingen in kleur en vorm voorkomen. Dit maakt jouw Räder decoratie alleen nog maar unieker!

Wat is porselein precies?

Ongeglazuurd porselein wordt vaak verward met aardewerk, maar betreft iets anders. Alhoewel de materialen overeenkomsten met elkaar vertonen, zijn de bestanddelen niet helemaal hetzelfde. Om porselein te maken, wordt aan het water en de klei ook kaolien toegevoegd. Dit is zuivere, witte klei die ook wel porseleinaarde wordt genoemd. Het kan dunner worden geproduceerd, maar heeft een hogere dichtheid en hardheid. Dit betekent dat het product stevig is, maar tegelijkertijd een verfijnde uitstraling heeft. De decoratieve items die ongeglazuurd zijn, krijgen een nog eenvoudiger, natuurlijkere uitstraling.

Welke artikelen van Räder voeg jij toe aan je interieur?

De sfeervolle Rader huisjes hebben zich binnen ons land inmiddels ontwikkeld tot hét paradepaardje van Räder. Maar er worden nog veel meer prachtige porseleinen producten vervaardigd. Denk bijvoorbeeld aan een lamp met een porseleinen voet, die ook nog eens is voorzien van een prachtig reliëf van takken en subtiele afbeeldingen van vogels. Je voelt je met deze lamp één met de natuur. Ook vind je in de webshop vazen van verschillende grootten, net als lantaarns, windlichten en waxinelichthouders.

Nog meer levendigheid met reliëfs

De decoratieve items van Räder zijn eenvoudig, maar dat neemt niet weg dat men bij het Duitse merk ook oog voor detail heeft. Vaak wordt er met een bloemenreliëf gewerkt. Een reliëf kun je misschien het beste omschrijven als een combinatie van een tekening en een beeldhouwwerk, waardoor afbeeldingen nog levendiger en verhalender worden. Binnen de interieurwereld is reliëf bovendien aan een ware opmars bezig. De populariteit van diepte in decoratie heeft zijn oude hoogtepunt weer bereikt. De smaakvolle en minimalistische reliëfs van Räder weten de decoratie tot leven te wekken.

Betoverend, maar niet allesoverheersend

Räder houdt het niet alleen bij reliëf om details aan decoratiestukken te geven. Zo voert het merk ook artikelen als glazen vazen die voorzien zijn van subtiele witte schilderingen. Deze zijn betoverend zonder schreeuwend over te komen. Ze trekken de aandacht, maar niet op een allesoverheersende manier. Andere kleuren die Räder gebruikt, zijn goud, zilver en brons. Tevens zie je regelmatig houtelementen terug in de artikelen.

Rader huisjes

Rader huisjes zijn een geweldige manier om uw huis op te fleuren en een beetje klasse en charme toe te voegen. Ze zijn er in allerlei maten, kleuren en stijlen, dus je vindt er zeker een die bij je smaak past. En wat zo leuk is, is dat ze geschikt zijn voor waxinelichtjes met een standaarddiameter van net geen vier centimeter. Ze zien er dus niet alleen goed uit, maar zijn ook functioneel. De huisjes hebben een losse bodem, waarin een uitsparing is gemaakt voor het waxinelichtje. Het aansteken van het waxinelichtje en het uitblazen van de vlam kan niet eenvoudiger, want een Räder huisje is makkelijk uit te blazen.

Räder voor in je keuken

De rustieke en gebalanceerde sfeer hoeft niet tot je woon- of slaapkamer beperkt te blijven. Ook voor in de keuken ben je namelijk aan het juiste adres bij dit Duitse merk. Zo vervaardigt het onder andere geglazuurde schalen en borden, maar ook schaaltjes van kleiner formaat. Wanneer porselein is geglazuurd, is het van een glanslaag voorzien. Deze maakt het materiaal ook waterdicht. De borden en schalen worden gesierd door tekeningen van bloemen, bladeren en vogels.

Räder kerst

De rader kerstcollectie zit vol met prachtige cadeau- en decoratie-ideeën. Met zo veel kwaliteitsartikelen om uit te kiezen, vindt u zeker iets perfects voor iedereen op uw lijst. Dus neem een kijkje en laat u inspireren door onze brede assortiment van mooie producten. Bekijk de collectie hier.

 • Hoe worden de producten van Räder vervaardigd?

  Räder is wars van fabrieksmatige massaproductie. Alle items binnen de collectie van dit Duitse merk zijn met de hand vervaardigd. Daarom is elk product uniek en heeft het karakter. De productiemedewerkers vervaardigen de mooiste producten met porseleinklei en blazen glazen items met de mond.

 • Waar vindt de productie plaats?

  Räder produceert zijn artikelen grotendeels in Azië. Daarnaast vindt productie in Duitsland en diverse andere Europese landen plaats. Er is altijd sprake van handwerk. Duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en nauw persoonlijk contact staan centraal. Een belofte die het bedrijf aan zijn werknemers én zijn klanten doet en hoog in het vaandel draagt.

 • Voor welke doelgroep zijn de artikelen bedoeld?

  Räder vervaardigt geen artikelen voor een speciale doelgroep. Zowel mannen als vrouwen van de meest uiteenlopende leeftijden kunnen bij het merk bijzondere decoratie vinden. Räder spreekt vooral personen aan die iets speciaals willen en een klein beetje poëzie aan hun dagelijkse routine willen toevoegen.

 • Is Räder een duurzaam merk?

  Bij Räder staat duurzaamheid hoog op de agenda. Er wordt zuinig omgegaan met de grondstoffen die voor de decoratieve items worden gebruikt. De natuurlijke materialen vormen een minimale belasting voor het milieu. Het merk werkt niet samen met vervuilende fabrieken en heeft oog voor de arbeidsomstandigheden van zijn medewerkers.

 • Hoe vaak worden er nieuwe producten gelanceerd?

  Räder lanceert elk seizoen een nieuwe lijn. Daarin worden de nieuwste interieurtrends opgenomen, zonder voorbij te gaan aan het unieke Räder karakter: eenvoudig, maar vernieuwend tegelijk. Ongeacht het seizoen gebruikt Räder in elke lijn dezelfde kleuren en materialen die je van het merk gewend bent.

 • Hoe kan ik porselein het beste onderhouden?

  De prachtige uitstraling van porseleinen accessoires wil je natuurlijk zo lang en zo goed mogelijk intact houden. Zo nu en dan zul je je decoratie willen schoonmaken. Het advies luidt om porselein nooit in de vaatwasser te reinigen, aangezien dit het oppervlak kan beschadigen. Liever kies je ervoor het porselein met de hand schoon te maken. Hierbij gebruik je een vochtige doek en eventueel een neutraal schoonmaakmiddel. Meer zorg of onderhoud heeft het doorgaans niet nodig. Zelfs eventueel hardnekkig vuil is eenvoudig te verwijderen. Gelekt kaarsvet laat je opdrogen en verwijder je vervolgens met water en afwasmiddel.

 • Wat is kaolien precies?

  Porselein is een keramisch product dat met dezelfde bestanddelen als aardewerk wordt vervaardigd. Het verschil tussen de twee is de verhouding tussen die bestanddelen. Essentieel voor de vervaardiging van porselein is kaolien, ook wel porseleinaarde genoemd. Dit is een witte kleisoort die hoge temperaturen verdraagt. Waar kaolien vroeger vooral uit China werd geïmporteerd, is het anno nu meestal afkomstig uit het zuiden van Engeland. Het is aan kaolien te danken dat porselein tegen een stootje kan en niet poreus is. Ook verkleurt het niet of nauwelijks, waardoor ook porseleinen Räder accessoires hun uitstraling blijven behouden.

De waardering van heerlijkfijn.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 126 reviews.